DRAMSKA DRUŽINA KUD-a NAŠA LIPA TUHELJ NAJBOLJA NA SMOTRI DRAMSKIH DRUŽINA U KRAPINI
U nedjelju, 28.3.2010. u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije održana je  XV. Smotra dramskih družina. Smotra je u popodnevnim satima održana u  Krapini, u prekrasnoj festivalskoj dvorani koja je odisala pravim kazališnim ugođajem. Domaćin Smotre bio je KUD Krapina. Smotru je pratilo stručno povjerenstvo kojeg su činili selektor, gosp. Damir Mađarić te stručnisuradnikzakazališnu, književnu ili kovnukulturu Hrvatskog sabora kulture, gosp. Mirko Kovačević.

Na Smotri su nastupili: Amatersko dramsko kazalište Sv. Križ Začretje s predstavom Zagorski perječeh, KUD Krapina s Jalnuševčanima, Dramska sekcijaKUD-a  „Sv. Ivan Krstitelj“ Martinec Orehovečki s Dedom Vilčom i njegovom pričom, Dramska skupina KUD-a „ Đurmanec“ s predstavom Babica se zdigla, Dramska sekcija KUD-a Lobor s Biti, piti ili popevati, Udruga Petrože-Krušljevo Selo sa Snubokima,  a naša Dramska družina  KUD-a Naša lipa Tuhelj izvela je predstavu Audicija za film To je moj život.

Predstava naše dramske družine oduševila je  publiku i proglašena je najboljom predstavom na ovogodišnjoj županijskoj smotri. Tako je stekla pravo sudjelovanja na jubilarnom 50.  Festival u hrvatskih kazališnih amatera koji će se prema neslužbenim informacijama održati krajem svibnjana Hvaru.

U predstavi glume: Josip Ilić, Zlatko Ilijaš, Sandra Pukljak, Jelena Škalec, Vilim Kuhar, Zorica i Stjepan Petrina, Josip Glogoški, Tamara Moguljak, Valentina Posavec, Mateja Petrinec, Kristina Petrinec, Barbara Iveković, Kristina Iveković, Snježana i Miljenko Turčin, Andreja Antolić, Tomislav Ilić, Mirko Pukljak i Tomislav Babić.
Autorica teksta je Pavica Iveković.
Režiju potpisuje Dramska družina KUD-a Naša lipa Tuhelj.

  
  
  
  
  
  
 
  

  

  

 
Fotografije: Josip Posavec www.josipposavec.com